Elektrisch varen

Elektrisch varen wint steeds meer terrein. Het past goed bij de milieuvriendelijke levensstijl waar steeds meer mensen voor kiezen. Op het water is dat ook niet meer dan logisch dat deze trend zich voortzet met betrekking op het varen.

Groen (er)varen

Bij AEE Marine kunt u terecht voor een goede boot waarvan de motor elektrisch is. Beiden worden bij ons in de werkplaats gemaakt. We kunnen hierdoor dan ook de kwaliteit van de combinatie garanderen.

Onze boten en diensten

De boten die wij maken in onze werkplaats worden voornamelijk van aluminium gemaakt. Hierdoor worden de boten nagenoeg onverwoestbaar, onzinkbaar en zijn ze onderhoudsvrij. Na aanschaf van de boot heeft u er dus zo goed als geen omkijken meer naar.

Natuurlijk kunt u ook nog steeds voor boten die niet elektrisch zijn bij ons terecht. Met onze bus kunnen wij naar u toekomen om op locatie onderhoud en reparaties uit te voeren aan uw scheepsdieselmotoren.

De voordelen van elektrisch varen

Het varen met een motor die niet op fossiele brandstoffen loopt, is voor veel mensen relatief nieuw. Het wint echter wel snel aan populariteit. Mensen zijn zich steeds meer bewust van het effect dat ze hebben op hun omgeving en proberen deze impact dan ook zoveel mogelijk te beperken. Het elektrisch varen biedt u dan uitkomst. Dit type motor is namelijk:

  • Stiller. U verstoort de natuur niet terwijl u vaart. Hierdoor waant u zich één met de natuur.
  • Schoner. U zit niet in de dampen van de verbrandde brandstoffen.
  • Veiliger. U heeft geen brandstoffen aan boord waardoor het risico op brand wordt geminimaliseerd.
  • Goedkoper. Het opladen van de accu kost beduidend minder dan het vullen van een tank.
    Al jaren doen wij er alles aan om het elektrisch voortbewegen op het water aantrekkelijker te maken. Zo hebben wij de A-synchrone techniek in deze vorm van varen geïntroduceerd. We zijn vandaag de dag ook voorloper in de lithium techniek om de systemen nog efficiënter te laten lopen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als u meer vragen heeft over varen met onze elektrisch varende boten of over het onderhoud van uw scheepsdieselmotoren, neem dan contact op. Bel gerust naar nummer: 0228-319047.

Via info@aeemarine.nl kunt u ons een e-mail sturen met daarin uw opmerkingen of vragen over elektrisch varen.

varen binnenhal