Vlet

Als u op zoek bent naar een leuk en veelzijdig bootje, dan is de vlet misschien wel wat voor u.

Doordat een vlet een platte bodem en weinig diepgang heeft, is het een populair vaartuig.

Zoekt u een leuke boot?

Zelfs in de meest ondiepe wateren kunt u zonder problemen varen. Wij, van AEE Marine, kunnen u helpen met het vinden van de boot die bij u past.

Graag helpen wij u daarbij. Bij vragen neemt u dan direct contact met ons op. De plet is een fantastische boot voor iedereen!

boot buiten vlet

Een vlet van aluminium

In onze werkplaats in Andijk bouwen wij al jarenlang boten van aluminium. Doordat wij de boten van zeewaardig aluminium maken, zijn ze onderhoudsvrij, onzinkbaar en onverwoestbaar. De vaartuigen die wij maken zijn van zeer goede kwaliteit. Omdat wij ze zelf maken in onze werkplaats kunnen wij de vlet ook aanpassen aan uw wensen. Hierdoor krijgt u altijd wat u wilt. Onze vletten zijn:

 • Tussen de 4,5 en 8 meter lang
 • Tussen 1,60 en 1,90 breed
 • Diepgang van 20 tot 30 centimeter
 • Ruimte tot 14 personen in de grootste uitvoering
  Doordat onze vlet makkelijk te besturen is en goed tegen een stootje kan, is hij heel populair. Veel bootverhuurders kiezen ervoor om onze boten te gebruiken in de verhuur. Ook vakantiegigant Center Parcs heeft onze boten op haar wateren varen.

Lekker varen, maar dan elektrisch

Als enige in Nederland bouwen wij niet alleen vaartuigen, maar ook elektromotoren. Doordat wij de motor aanpassen aan de vlet waarop deze wordt geïnstalleerd, functioneert deze optimaal. Het elektrische varen heeft meerdere voordelen ten opzichte van varen op diesel of benzine:

 • Stiller
 • Schoner, geen dampen in en om de boot
 • Veiliger, geen brandbare vloeistoffen aan boord
 • Goedkoper, een accu opladen kost minder dan een tank brandstof
  Mede door deze voordelen hebben Natuurmonumenten en de gemeente Amsterdam ervoor gekozen om met onze boten hun werkzaamheden te water uit te voeren.

Wilt u meer informatie?

Wanneer u wilt weten of een vlet de boot voor u is, kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag door u te voorzien van meer informatie. U kunt een e-mail sturen naar info@aeemarine.nl of ons bellen op nummer: 0228-319047. Voor u het weet vaart u in uw eigen vlet op het water.